Kädentaitojen opetuksen tarkoituksena on kehittää luovuutta ja ilmaisutaitoa sekä tuottaa osaamisen iloa.

Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa monipuolista käsityön opetusta tekstiilityössä, teknisessä työssä ja erityistekniikoissa. Opetuksen tarkoituksena on kehittää luovuutta ja ilmaisutaitoa sekä tuottaa osaamisen iloa.

Tekstiilityön ja erityistekniikoiden laajasta opetustarjonnasta on mahdollisuus valita erilaisia lyhytkursseja tai osallistua koko lukuvuoden kestävään opetukseen. Perinteisiin käsityömenetelmiin kuuluvien kirjonnan, kudonnan, neulonnan, nypläyksen, tilkkutöiden ja vaatetuksen lisäksi opetusohjelmaan sisältyy erityistekniikoita, kuten huovutus, mosaiikkityöt, ja kankaanpainanta. Opetusta annetaan myös erilaisten luonnonmateriaalien käytössä, esimerkiksi pajutöissä.

Tekstiilityön ja erityistekniikoiden kursseille voivat osallistua vasta-alkajat, perustaidot jo hallitsevat sekä edistyneet opiskelijat. Opetus on suunnattu pääosin aikuisille, mutta myös lapsille järjestetään erityisesti heille suunniteltuja käsityökursseja käsityökouluissa.

Opisto tarjoaa myös monipuolista puu- ja metallityön opetusta. Tunneilla opitaan tekemään esineitä puukosta tuhkauurnaan. Opetusta annetaan muun muassa sorvauksessa ja taonnassa sekä huonekalujen valmistamisessa, entisöinnissä, verhoilussa ja pintakäsittelyssä.

Teknisen työn kurssit on suunnattu kaikentasoisille opiskelijoille. Opetusohjelma tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja vasta-alkajista ja vähän harrastaneista edistyneemmille teknisen työn harrastajille.

Kouvolan kansalaisopisto järjestää valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti etenevää, lapsille ja nuorille suunnattua käsityön taiteen perusopetusta käsityökouluissa Kouvolassa ja Valkealassa. Katso tarkemmat tiedot sivulta Taiteen perusopetus / Käsityö.

Kädentaidot

Päivitetty 20.5.2024

Sivun alkuun