Opisto tukee kurssimaksuissa.

Opetushallitukselta on saatu opintoseteliavustusta erityisryhmien opintojen tukemiseen. Lukuvuoden 2018-19 avustus käytettiin suoraan kurssien kustannusten kattamiseen, minkä johdosta joidenkin kurssien kurssimaksua on alennettu. Tällaisten kurssien kohdalla on maininta alennuksesta. Erillisiä seteleitä ei jaeta. Poikkeukset kuitenkin vahvistavat säännön, näitä ovat Virta-kortti ja työttömien opintosetelit.

Virta-kortti

Virta-kortilla voit ilmoittautua opiston toimistossa useiden ainealueiden kursseille, joilla yleensä on tilaa. Paikkoja on sovituille kursseille 1 kappale / Virta-kortti, yhteensä 100 opiskelupaikkaa.
Valitse seuraavista:
Musiikki: Orkesteri- ja yhtyesoitto, kuoro- ja yhtyelaulu
Näyttämötaiteet, kuvataiteet, käden taidot: aikuisten ryhmät
Kielet, historia, kulttuuri ja kirjallisuus, luova kirjoittaminen, tietotekniikka, tanssi, kuntoliikunta, muistin- ja mielen virkistystä seniori-ikäisille, ruokakurssit tai vaihtoehtoja ja näkökulmia.
Lisätietoja Virta-kortista Kouvolan kaupungin internet-sivuilta.

Tervetuloa mukaan!

Työttömien opintoseteli

Viime vuosina opisto on tukenut työttömien opiskelua jakamalla opintoseteleitä. Esimerkiksi syyslukukaudella 2018 opistolla oli jaossa 70 kappaletta 36 euron arvoisia opintoseteleitä, 65 henkilöä hyödynsi tätä mahdollisuutta. Käytäntönä on ollut, että opintoseteliä noudettaessa on esitettävä TE-toimiston todistus voimassa olevasta asiakkuudesta. Seteli käy kurssimaksuna tai osasuorituksena syyslukukaudella yhden kurssin maksuihin. Kursseille ilmoittaudutaan normaalin ilmoittautumisaikataulun mukaan. Katso myös lukuvuoden 2019-20 ohjeet.

Opetushallituksen hankelogo

Päivitetty 6.6.2019