Uusimmat julkaisut

Puolan jouluperinteet -luento maanantaina 7.12.

Puolalaisille joulu on tärkeä perhejuhla, joka on täynnä kauniita perinteitä. Tällä kertaa vietetään yhdessä luennon pitäjän Angelika Polakin kanssa unohtumaton ja maaginen joulu Keski-Euroopassa. Maistelemme esitelmän muodossa jouluruokia.

Luennolla vastataan erilaisiin kysymyksiin, mm. siihen miksi joulupukki ei tuo puolalaisille lapsille joululahjoja?

Seison asemalla ja kuuntelen

Esitykset ke 25.11. klo 11.30-12.30 ja ke 2.12. klo 18.00-19.00 opiston auditoriossa sekä la 28.11. klo 12.00-13.00 Kouvolan pääkirjastossa.

Puola-luento opistolla maanantaina 23.11.

Puola-luento maanantaina 23.11. klo 17.30–19.00 opiston auditoriossa (ja netissä). Luennoitsijana toimii Angelika Polak.

Aiheena Etelä-Puolan historialliset ja kulttuurilliset kohteet. Luennolla tehdään matka Malopolskaan ja sen historiallisiin sekä kulttuurillisiin kohteisiin, kuten vuoristoon, suolakaivoksiin sekä pääkaupunkiin Krakovaan ja sen lähiympäristöön. Luennolla tutustutaan kiinnostaviin paikkoihin, ihmisiin, tapahtumiin ja paljon muuhun yhdessä puolalaisen oppaan kanssa.

Keväällä tulossa luennoitsijan toimesta myös Puolan alkeet-kurssi :)

Kymsoten ohjeet kiihtymisvaiheeseen: maskit kasvoille

Lukioissa ja ammattiopistoissa, korkeakouluissa, aikuiskoulutuksen oppilaitoksissa, kansalais- ja työväenopistoissa sekä muissa vastaavissa opistoissa opettajille, muulle henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan vahvasti maskien käyttöä. Suositukset koskevat kaikkia Kouvolassa asioivia, työskenteleviä ja opiskelevia kotikunnasta riippumatta.

Nyt Kouvolassa maskit päähän, yhdessä saamme tartunnat kuriin

Nyt on se hetki, kun kaikkien kannattaa käyttää maskia julkisilla paikoilla liikuttaessa. Koronatilanteessa on tapahtunut käänne ja tartuntojen määrä on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun.

Olemme edelleen epidemian perusvaiheessa, sillä tartuntaketjut ovat hallinnassa. Koronaviruksen leviämiselle alueellamme on aiempaa isompi vaara. Maskin käyttö ehkäisee koronatartuntoja, vähentää laajoja korona-altistuksia ja helpottaa tartunnanjäljityksen kuormittumista.

Syysloma 19.-25.10.2020

Kouvolan kansalaisopiston syyslomaa vietetään viikolla 43 eli 19.-25.10.2020. Tervetuloa taas opintojen ja innostavien aiheiden pariin maanantaina 26.10. Muistakaamme ulkoilla ja levätä sopivassa mittasuhteessa syysloman aikana, jotta jaksamme taas opiskella opistolla virkein mielin.

Käytä maskia!

Syksy on käynnistynyt Kouvolan kansalaisopistossa poikkeusjärjestelyin. Jatketaan edelleen hyvän käsihygienian noudattamista, yskitään hihaan tai nenäliinaan, pidetään yllä turvavälejä eikä tulla kurssille sairaana.