Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa esittävän taiteen ja kirjallisuuden opetusta muun muassa näyttämötaiteessa, ilmaisutaidossa, kirjoittamisessa, kirjallisuudessa ja lausunnassa. Opetuksen tavoitteena on antaa valmiuksia itseilmaisun löytämiseen ja vahvistaa itsetuntoa.

Esittävä taide ja kirjallisuus -aineryhmään sisältyvät teatteritaiteen ja lausunnan kurssit tukevat kommunikaatio- ja improvisaatiotaitojen sekä itsearviointikyvyn kehittymistä. Lisäksi kurssien tarkoituksena on antaa varmuutta ja rohkeutta esiintymiseen ja ryhmässä toimimiseen. Tunneilla pääsee myös irrottautumaan arjesta. Kursseja järjestetään sekä aikuisille että nuorille.

Kirjallisuus- ja kirjoittamiskursseille voivat osallistua kaikenikäiset aihealueesta kiinnostuneet. Kurssit tukevat sekä luovalla kirjoittamisella tunteitaan ilmaisevia että asiatekstiä tuottavia kirjoittajia. Elämäkertakirjoittamisella on opistossa myös vahva rooli.

Kouvolan kansalaisopisto järjestää valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti etenevää teatteritaiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Kuusankoskella. Tarkempia tietoja löydät taiteen perusopetuksen sivuilta.
Päivitetty 10.6.2022

Sivun alkuun