Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa kuntalaisille monipuolisesti mahdollisuuksia harrastamiseen, uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Opiston ryhmät toimivat eri puolilla Kouvolaa.

Kouvolan kansalaisopisto on Kouvolan kaupungin ylläpitämä vapaan sivistystyön oppilaitos, jonka varhaisimmat juuret ulottuvat 1919 perustettuun Kymintehtaitten–Kouvolan työväenopistoon, joka toimi Kouvolassa, Kuusankoskella ja Voikkaalla. Matkamme jatkuu edelleen ajan hermolla ja kuntalaisten koulutustarpeita kuunnellen.

Järjestämme koulutusta, pitkiä ja lyhyitä kursseja sekä taiteen perusopetusta kaikille ikäryhmille. Tarjoamme myös mahdollisuutta avoimen yliopiston opintoihin.

Opistomme tarjoaa koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia lähellä kuntalaisia. Toimipaikkoja on ympäri laajaa Kouvolan kaupunkia. Entisen Anjalankosken alueella kansalaisopistotoiminnasta vastaa Kymenlaakson opisto. Opistotoiminta on suuressa määrin kulttuurista toimintaa, joten toimimme läheisessä yhteistyössä kaupungin liikunnan ja kulttuurin toimijoiden kanssa. Kuulumme Tunne-ryhmään.

Tärkeänä osana toimintaamme ovat tapahtumien järjestäminen, kotitalousneuvonta ja yhteisöllisten tilojen tarjoaminen. Olemme mukana hankkeissa, kuten esimerkiksi kansalaisten digitaidot -hanke. Yhteistyömme Ikäopiston kanssa jatkuu: mielen hyvinvoinnin teemoja pidetään yllä erilaisissa koulutuksissa. Järjestämme myös myyntipalvelukoulutusta asiakkaan tarpeiden mukaan. Vuokraamme tiloja muille koulutusten järjestäjille.

Päivitetty 23.5.2024

Sivun alkuun