Tällä sivulla ilmoitamme ajankohtaisista luennoista, näyttelyistä, konserteista, retkistä ja muista tapahtumista. Voit seurata tapahtumiamme myös Facebookissa ja paikallislehdissä.

Ritva Sorvali luennoi kirjallisuuden historiasta opiston auditoriossa

Kansalaisopiston tapahtumat ovat kaikille avoimia ja yleensä maksuttomia. Niihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Luennot järjestetään opiston auditoriossa, Salpausselänkatu 38, II kerros. Liikuntarajoitteiset pääsevät toiseen kerrokseen kaidehissillä. Osallistujia maks. 140 henkilöä, korona-aikana maks. 50. Luentoja voi seurata myös internetin välityksellä osoitteessa http://kouvola.adobeconnect.com/kansalaisopisto. Verkkoluentosaliin mahtuu 100 osallistujaa.

Yleisluennot

Yleisluennot ovat kaikille avoimia, maksuttomia yleisötilaisuuksia, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Huom! Kouvolan auditoriossa pidettäviä luentoja voi seurata myös internetin välityksellä osoitteessa:
http://kouvola.adobeconnect.com/kansalaisopisto


Lukuvuoden 2022–2023 ohjelmassa ovat seuraavat luennot:

UKRAINA-LUENNOT
Luennoitsijana Iana Lang

HISTORIALLISIA POIMINTOJA
Ke 7.9. klo 18.30–20
Tällä luennolla tutustutaan ukrainalaiseen historiaan ja ukrainan kansan tavoitteisiin koko sen ajalta. Etsimme tärkeitä kansan piirteitä ja toiveita. Tutustutaan ”kozak”- sanaan, sen merkitykseen ja tarkoitukseen. Käsitellään Ukrainan paikka alueellisesti ja miten se on muuttunut vuosien varrella.

MUSIIKIN AARTEITA
Ke 21.9. klo 18.30–20
Luennolla käsitellään ukrainalaista musiikkia vuodesta 988 lähtien aina tähän päivän saakka. Tutustumme kansanlauluun ja kansansoittimiin, etsimme sen historiallisen syntymäajan ja puhumme kehityksestä. Kuullaan ukrainalaisten säveltäjien musiikkia ja puhumme niiden arvosta.

KIRJALLISUUDEN TUNNELMIA
Ke 5.10. klo 18.30–20
Luennolla käydään läpi tärkeimmät kirjailijat, jotka ovat jättäneet ison merkityksen ukrainalaiseen kirjallisuuteen. Tutustumme Taras Shevchenkoon, Ivan Frankoon, Lesja Ukrainkaan ja muihin arvokkaisiin ja kuuluisiin kirjailijoihin, sekä menneisiin että elossa oleviin.

Muut tapahtumat

KIELIKAHVILA
La 13.8. klo 11–13
Tule tapaamaan kielten opettajia Kouvolan kansalaisopistolle (Salpausselänkatu 38), keskustelemaan juuri Sinulle sopivista kielikursseista ja tutustumaan oppimateriaaleihin ennen ilmoittautumisten alkua! Tapahtumassa on mahdollista harjoitella etukäteen netti-ilmoittautumista kursseille. Voit myös osallistua tuotelahjan arvontaan ja nauttia kahvilan antimista, joita myymässä ovat KoLe 57:n naiset.

KÄDENTAITORYHMIEN NÄYTTELY
1.–25.11. Kuusankosken kirjasto
Ma–To klo 10–19, Pe 10–17, La 10–15TEATTERIRYHMIEN ESITYKSET
3.–10.12.Kouvolatalo /Simelius-Sali
Pe 9.12. klo 16–20.30, La 3.12. ja 10.12.klo 10–18.30
Tarkempi aikataulu selviää lähempänä


Päivitetty 17.5.2022