Tällä sivulla ilmoitamme ajankohtaisista luennoista, näyttelyistä, konserteista, retkistä ja muista tapahtumista. Voit seurata tapahtumiamme myös Facebookissa ja paikallislehdissä.

Ritva Sorvali luennoi kirjallisuuden historiasta opiston auditoriossa

Kansalaisopiston tapahtumat ovat kaikille avoimia ja yleensä maksuttomia. Niihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Luennot järjestetään opiston auditoriossa, Salpausselänkatu 38, 2. kerros. Liikuntarajoitteiset pääsevät toiseen kerrokseen kaidehissillä.

Osallistujia korona-aikana maks. 50 henkilöä. Luentoja voi seurata myös internetin välityksellä osoitteessa http://kouvola.adobeconnect.com/kansalaisopisto. Verkkoluentosaliin mahtuu 100 osallistujaa.

Kirjautuminen on helppoa. Avaa linkki. Kirjaudu nimelläsi vieraana (Enter as a Guest) ja paina Enter Room. Odota luennon alkua. Kansalaisopiston luentotila avautuu puoli tuntia ennen varsinaisen luennon alkua.

Yleisluennot

Puolaluennot

Puolalainen yhteiskunta
maanantai 16.11 klo 17.30–19.00

Angelika Polak; Luennon aiheena on ensisijaisesti nykyaikainen Puola, sen yhteiskunta ja kulttuuri. Luennolla vertaillaan myös Suomen ja Puolan yhteiskuntien välisiä sosiaalisia ja kulttuurisia eroja, kuten valtaetäisyyttä, individualismia vs. kollektivismia, maskuliinisuutta vs. feminiinisyyttä, epävarmuuden välttämistä sekä lyhyen vs. pitkäntähtäimen orientaatiota (Hofstede). Lisäksi luennolla käsitellään rajanylittävää kulttuuriyhteistyötä kahden maan välillä. Luento on avoin kaikille kiinnostuneille.

Alla on linkki 16.11. tallennettuun luentoon:

http://kouvola.adobeconnect.com/p5yvu2hfsdkx/

Puola-luento
maanantai 23.11. klo 17.30–19.00

Angelika Polak; Etelä-Puolan historialliset ja kulttuurilliset kohteet. Luennolla tehdään matka Malopolskaan ja sen historiallisiin sekä kulttuurillisiin kohteisiin, kuten vuoristoon, suolakaivoksiin sekä pääkaupunkiin Krakovaan ja sen lähiympäristöön. Luennolla tutustutaan kiinnostaviin paikkoihin, ihmisiin, tapahtumiin ja paljon muuhun yhdessä puolalaisen oppaan kanssa. Luento on avoin kaikille kiinnostuneille.

Alla on linkki ma 23.11. tallennettuun luentoon

http://kouvola.adobeconnect.com/pnj4vldv18y3/

Puolan jouluperinteet
maanantai 14.12. klo 17.30-19.00

Angelika Polak; Puolalaisille joulu on tärkeä perhejuhla, joka on täynnä kauniita perinteitä. Tällä kertaa vietetään yhdessä unohtumaton ja maaginen joulu Keski-Euroopassa ja maistellaan jouluruokia. Luennolla vastataan erilaisiin kysymyksiin, kuten muun muassa siihen, miksi joulupukki ei tuo puolalaisille lapsille joululahjoja? Luento on avoin kaikille kiinnostuneille.

Keskiaikaan liittyvät luennot

Suomalainen villa
ke 4.11.2020 klo 18.00-19.30

Marja Jalo; Suomalaisen maatiaislampaan historia, erityispiirteen ja nykytilanne. Suomenlampaan villa käsitöissä.

Muut luennot

Osteoporoosiluento
ke 28.10.2020 klo 17.00-18.30

Olli Simonen; ”Miten ehkäistä ja hoitaa itse osteopeniaa ja osteoporoosia Luunmurtumien ehkäisemiseksi.”

Luentotilaisuuteen osallistujille maksuttomasti jaossa Osteoporoosin omahoito-opas. Järjestäjä on Suomen Osteoporoosiyhdistys.

Kuvalinkki Ikäinstituutin sivuille

Päivitetty 17.12.2020