Hiljainen on kylätie…

Kouvolan kansalaisopiston toiminnan keskeytyminen koronavirusepidemian ehkäisynä on hiljentänyt opiston toimipisteet eri puolilla Kouvolaa. Henkilöstö on siirtynyt osin etätyöhön. Etäopetuksen mahdollisuuksien hyväksikäyttö on otettava opiston toiminnan kehittämisen kohteeksi jatkossa.

Vanhassa iskelmässä lauletaan hiljaisesta kylätiestä. Hiljainen on myös opistotalo Kouvolassa ja Kuusankoskella sekä toimipisteet eri puolilla Kouvolaa. Tämän viikon aikana ollaan Kouvolassa, Suomessa ja koko maailmassa eletty unohtumatonta ja hengästyttävää aikaa. Kouvolan kansalaisopiston osalta päätös kevään kurssitoiminnan keskeyttämisestä tehtiin perjantaina 13.3.2020. Tällä viikolla tulikin sitten järeämpää ohjeistusta opistotalon sulkemisesta. Suositukset etätyöhön on otettu tosissaan myös meillä. Kokoukset on pääosin toteutettu verkon välityksellä. Osalla opiston etätyöläisistä on kotona myös muu perhe työtä tai koulutehtäviä tekemässä. Kerroimme 22.10.2019 blogissa toimistokoira Antonista. Etätyötä on valvottava nyt kotitoimistossa, kuten kuvassa rehtorin Fiti-koira tekee.  

 

 

Opistolle on tullut yhteydenottoja etäopiskelun mahdollisuuksista. Kurssitarjontamme on laajaa liikunnasta kieliin ja kädentaidoista musiikkiin. Osalla kursseista etäopiskelu on yksinkertaisemmin toteutettavissa ja etäopetusta on jo toteutettukin, mutta suurta osaa kursseista ei etänä voi toteuttaa. Päädyttiin ratkaisuun, että ei velvoita opettajia etäopetukseen. Näin kaikki kurssilaiset ovat samassa asemassa keskeytyksen aikana. Etäopetuksen tarjoaminen on Kouvolan kansalaisopistossa varmasti tulevien aikojen kehittämiskohde. Jatkossa toivottavasti pystymme vastaamaan etäopetuksen keinoin yllättäviin opetuksen esteisiin. 

Nyt, jos koskaan, on aika tutustua digitaalisen vuorovaikutuksen välineisiin ja alustoihin. Fyysisen läsnäolon sijaan olemme yhteyksissä toisiin sähköpostitse, pikaviestimin, Teamsissa, sosiaalisessa mediassa ja tietysti ihan perinteisesti puhelimen välityksellä. Seuraa Kouvolan kansalaisopistoa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.  

Aurinkoista viikonloppua! 

Tiina Kirvesniemi 

Kansalaisopiston rehtori 

Sivun alkuun