Toimistokoira Anton

Kouvolan kansalaisopisto on tällä viikolla hiljentynyt syysloman viettoon. Toimisto- ja hallintohenkilöstöä on lomaviikollakin työn touhussa. Tiistaina saatiin seuraksemme ja toimistokoiraksi mäyräkoira Anton, joka on pirteästi tutustunut talon väkeen. Useissa tutkimuksissa on todettu, että toimistokoirilla on positiivista vaikutusta työhyvinvoinnin kannalta. Mikäpäs sen mukavampaa, kuin työn lomassa rapsuttaa silkinpehmeää turkkia. Tai jutella mukavia karvaiselle kaverille, kun se tulee tervehtimään.

Toimistokoiria on nähty monenlaissa työpaikoissa. Ennenkuin tuo työpaikalle toimistokoiraa, on hyvä selvittää työkavereiden mahdolliset allergiat. Työhyvinvoinnin vastakohta on allerginen reaktio koiralle, esim. silmien punotus, ihottuma tai hengenahdistus. Ja kaikki ihmiset eivät muuten vain pidä koirista tai muista eläimistä. Jos koko toimiston väki on sitä mieltä, että koira on työpaikalle tervetullut, ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. Pitkän työpäivän aikana pitää huolehtia toimistokoiran ruuasta, raikkaasta vedestä, lepohetkistä (päiväunet!) ja ulkoilutuksesta.

Antonin lisäksi kansalaisopistolla toimistokoiran virkaa ovat valmiina hoitamaan mäyräkoira Vertti, havannankoira Fiti ja sekarotuinen Nola.

Toimistokoira Anton

 

Sivun alkuun