Kurssiperuutukset

Täällä kerrotaan kurssien keskeytymiseen, peruutuksiin ja laskutukseen liittyvistä asioista.

Kurssin keskeytyminen

Opintoryhmän alkamisen edellytys on, että ryhmään on ilmoittautunut riittävä määrä opiskelijoita. Jos opiskelijoiden vähimmäismäärä alittuu toistuvasti, kurssi keskeytetään. Minimiopiskelijamäärät on määritelty kurssikohtaisesti, mutta pääsääntöisesti minimirajoina noudatetaan seuraavia opiskelijamääriä:
Alkavat kurssit: taajamat 10, haja-asutusalue 7 opiskelijaa
Jatkoryhmät: 7 opiskelijaa
Lukukauden aikana: 7 opiskelijaa

Peruutusehdot

Kursseille ilmoittautuminen on sitova ja samalla sitoudut suorittamaan kurssimaksun. Kurssipaikan peruminen on tehtävä ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen kolmen päivän sisällä opiston toimistoon kirjallisesti tai sähköpostitse. Opettajat eivät ota vastaan kurssipaikkojen peruutuksia. Kursseilla, joilla on ennakkoilmoittautuminen, peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä.

Mikäli perut opiskelupaikan perumisohjeiden mukaisesti kurssimaksu palautetaan vähennettynä 5 €:n toimistomaksulla (2019 syksystä alkaen 8 €). Peruuttamattomasta opiskelupaikasta opistolla on oikeus laskuttaa. Kurssimaksu palautetaan kokonaan vain jos kurssi ei toteudu.

Jos ryhmän opiskelu päättyy kesken lukukauden, opiskelijoiden vähyyden vuoksi, kurssimaksua ei palauteta, mutta opiskelijat pyritään mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan toisaalla kokoontuviin vastaaviin opintoryhmiin.

Opistosta riippumattomista syistä johtuvista sali- tai muiden tilavuorojen peruuntumisesta tai opettajan poissaolon takia opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille sekä pyritään järjestämään korvaava opetuskerta.

Kurssimaksut

Syys- ja kevätlukukaudelta peritään erilliset kurssimaksut. Kunkin opintoryhmän kohdalla on mainittu kurssimaksu, jonka suuruus määräytyy pääasiassa kurssin pituuden mukaan. Kurssimaksun lisäksi opiskelusta saattaa aiheutua myös muita kuluja, esim. materiaalikustannuksia. Kurssimaksua ei palauteta, jos ryhmän opiskelu päättyy opiskelijoiden vähyyden vuoksi.

Internetissä ilmoittautuessa voi kurssimaksun maksaa heti verkkopankin kautta. Jos kurssimaksua ei maksa heti, lasku postitetaan ilmoittautumislomakkeeseen merkittyyn osoitteeseen. Lasku lähetetään myös toimistossa ja puhelimitse ilmoittautuville.
– Jokaisen opiskelijan lasku on maksettava omalla viitenumerolla.
Kurssimaksun summaa ja viitettä ei saa muuttaa itse.
Opisto tukee kurssimaksuissa. Opetushallitukselta on saatu opintoseteliavustusta erityisryhmien opintojen tukemiseen. Rahoituksen turvin mm. ikääntyneille, maahanmuuttajille ja oppimisvaikeuksia kokeville suunnattujen kurssien maksuja on alennettu. Lisäksi työttömille jaetaan opintoseteleitä vapaavalintaisen kurssin maksuihin käytettäväksi.

Kansalaisopiston laskutusta hoitaa Kunnan Taitoa Oy. Laskun lähettäjänä on Kouvolan kaupunki. Laskuttajan kanssa voi tehdä e-laskutussopimuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *