Draamakasvatuksen perusopinnot käynnistyvät Kouvolan kansalaisopistolla tammikuussa 2024

Avoimen yliopiston opintojen tarjonta Kouvolassa laajenee Kouvolan kansalaisopistolla järjestettävien draamakasvatuksen perusopintojen (25 op) myötä. Ilmoittautuminen tammikuusta marraskuun loppuun kestäviin opintoihin on avattu.

kuvituskuva

Kouvolan kansalaisopisto laajentaa avoimen yliopiston opintotarjontaansa. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa yhteistyössä tarjotaan kasvatustieteen ja erityispedagogiikan perusopintojen lisäksi draamakasvatuksen perusopinnot (25 op).

Kaivattua lisäkoulutusta

Opinnot sopivat opettajille, nuorten parissa työskenteleville, kasvattajille ja -kouluttajille sekä kaikille oman ilmaisunsa kehittämisestä ja draaman soveltamismahdollisuuksista kiinnostuneille. Opinnot antavat valmiuksia käyttää draamaa ja sen työtapoja omaan työhön ja erilaisiin oppimisympäristöihin soveltaen. ”Omat opettajamme ovat joutuneet hakemaan näitä oppeja esimerkiksi Turusta ja Helsingistä. Nyt he voivat lisätä osaamistaan täällä Kouvolassa”, sanoo koulutuspäällikkö Ulla Tommiska, ja toivoo myös, että alueen lukuisten harrastajanäyttelijöiden sekä taiteen perusopetuksen teatteritaiteen opiskelijoiden löytävät nämä opinnot.

Opintojen toteutus

Opinnot sisältävät sekä käytäntöä että teoriaa. Koulutuksessa on yhteensä 10 lähiopetusjaksoa, jotka toteutetaan ajalla 19.1.-30.11.2024 kerran kuussa perjantai-iltaisin ja lauantaina päivällä Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa. Kesällä opinnot ovat tauolla. Kouluttajina toimivat mm. Kouvolan kansalaisopiston päätoiminen näyttämö- ja ilmaisuaineiden opettaja Susanna Tiitinen ja teatteri- ja draamaopettaja Tytti Jäppinen. Draamakasvatuksen perusopintojen tarkempi sisältökuvaus löytyy Jyväskylän avoimen yliopiston sivuilta Draamakasvatus avoimessa yliopistossa | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi).

Ilmoittautuminen on avoinna

Ilmoittautuminen opintoihin on nyt avattu osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/kouvola. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:

Susanna Tiitinen, näyttämö- ja ilmaisuaineiden opettaja, Kouvolan kansalaisopisto
puh. 020 615 7477 (torstaisin ja perjantaisin)
susanna.tiitinen@edukouvola.fi  

Sivun alkuun