Uusien asukkaiden ilta

Kaupunki toivotti uudet asukkaansa tervetulleiksi 14.11. järjestetyssä kulttuuripainotteisessa tapahtumassa.

Kouvolan kaupunki oli kutsunut tänä vuonna uudet asukkaat teatteriin 14.11 tutustumaan Kouvolan teatteriin, kuulemaan kaupungin palveluista ja katsomaan Herramieshuijarit – komediaa. Kaupunginjohtaja Marita Toikka toivotti uudet asukkaat tervetulleiksi ja sitten teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi haastatteli häntä kaupungin asioiden tiimoilta salamavalojen välkkyessä. Näyttelijä Nina Petelius-Lehto luki satunurkkauksessa lapsille satuja, kun aikuiset osallistuivat teatteriaiheiseen paneelikeskusteluun. Suuri yleisö, n. 200 ihmistä, pääsi tutustumiskierrokselle teatterin kulisseihin. Tervetuliaismalja, musikaaliesitys ja leivoskahvit kuuluivat asiaan.

Kouvolan kaupungin valitsi siis viime vuonna asuinpaikakseen 2287 ihmistä. Muuttoliike oli ollut vilkkainta Kouvolan ja Helsingin välillä, mutta myös Kymenlaakson sisällä muutettiin paljon. Muuttajissa oli opiskelijoita, työikäisiä sekä eläkeläisiä. Teatterin aulassa kaupungin monipuoliset palvelut aina nuorisopalveluista museoihin olivat esillä. Kouvolan kansalaisopisto sai osakseen paljon kiinnostusta, varsinkin kevään kurssitarjonta ja kursseille ilmoittautuminen kiinnosti kaikkia kyselijöitä. Kansalaisopiston esittelypiste uusien asukkaiden illassa 14.11.2019Kaupungin, kansalaisopiston, nuorisotyön ja museoiden kaikki esitteet ja tuotteet kuten heijastimet, karkit, kortit, jne. tekivät hyvin kauppansa. Ihmiset kiittelivät saamaansa hyvää informaatiota ja ihastelivat mielenkiinnolla monipuolisia esitteitä eri palvelualoilta. Monissa kaupungeissa vastaavaa tervetulotilaisuutta ei järjestetä.

Tutustumisilta teatterissa oli suurmenestys ja ainutlaatuinen tapa toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi heidän uuteen kotikaupunkiinsa!

Sivun alkuun