Taas tultiin jouluun!

Taas tultiin jouluun, ja riemuita saa, lauletaan John Lennonin & Yoko Onon 70-luvulla säveltämässä joululaulussa. Joulu ja vuoden vaihde ovat käsillä yllättävän nopeasti. Vastahan aloiteltiin syksyn kurssitoimintaa! Joulun valmistelun kiireiden lomassa on aika luoda katsaus päättyvään vuoteen ja sen tapahtumiin. Kouvolan kansalaisopistossa on vietetty 100-vuotisjuhlavuotta. Tammikuussa Kouvolassa järjestettiin Kansalaisopistojen liiton Tammiseminaari, joka teemana oli osaaminen. Seminaarissa käsiteltiin osaamisen teemojen ja aikuisten perustaitojen lisäksi muun muassa vapaan sivistystyön tutkimusta ja elinikäisen oppimisen rahoitusta, viestintää strategisena toimintana sekä soten hermolla olevia kansalaisopistoja. Juhlavuosi huipentui 4.12.2019 Kouvolatalossa vietettyyn juhlaan, jossa julkistettiin Minun Kouvolani –runoteos.

Vuosi 2019 on ollut muutosten aikaa Kouvolan kansalaisopistossa. Pitkäaikainen rehtori Hanna Hatva jäi keväällä eläkkeelle. Itse aloitin rehtorin tehtävässä toukokuun alussa. Koulutuspäällikkönä aloitti elokuussa Aija Matero. Opistollemme saatiin myös ensimmäinen suunnittelijaopettajan vakanssi, jossa Salla Pesonen aloitti elokuun alussa. Syksyllä vaihtui myös musiikin päätoiminen opettaja ja uutena opettajana aloitti Risto Aalto lokakuun alussa. Uusi työntekijäjoukko on pikkuhiljaa perehtynyt tehtäviinsä ja uutta vuotta 2020 kohti mennään hyvillä mielin.

Syyslukukauden kurssit ovat päättyneet ja loppuvuoden työt saadaan päätökseen myös hallinnossa. Opisto rauhoittuu joulun viettoon. Vuoden vaihteen jälkeen alkaakin jo kevätlukukauden kursseille ilmoittautuminen. Tervetuloa opiskelemaan keväällä 2020!

Joulun riemua ja onnellista uutta vuotta 2020!

Rehtori Tiina Kirvesniemi

Sivun alkuun