Musiikinopettajan kevättervehdys

Kouvolan kansalaisopiston päätoimisen musiikinopettajan Risto Aallon opetuskausi päättyi reilu vuosi sitten keväällä ennenaikaisesti koronaviruksen keskeyttäessä opiston opetustoiminnan lähes kokonaan. Myös kulunut lukuvuosi 2020-2021 on valitettavasti kuljettu käsi kädessä koronan kanssa, mutta toivoa sopii, että pandemian ote hellittää ja tuleva lukuvuosi päästään toteuttamaan tavanomaisemmissa olosuhteissa.

Henkilökohtaisella tasolla olen ollut erittäin kiitollinen siitä, kuinka hyvin tämä lukuvuosi on pystytty toteuttamaan koronaviruksesta huolimatta. Musiikin ainealueella on ollut mahdollista järjestää verrattain paljon opetusta lähiopetuksena (muun muassa instrumenttien yksilöopetukset useimmissa instrumenteissa), mutta allekirjoittanutkin on kyllä päässyt kartuttamaan kokemustaan myös etäopetuksesta Musiikinteoriaa kaikille -kurssilla, jonka oppitunnit pidettiin Microsoft Teamsin välityksellä. On ollut hienoa huomata, kuinka opiskelijat ovat pääsääntöisesti ottaneet tämän poikkeavan tilanteen sen edellyttämällä vakavuudella, ja niinpä turvalliset opiskeluolosuhteet on ollut mahdollista toteuttaa myös lähiopetuksessa.

Tietysti kulunut lukuvuosi on monella tapaa ollut erilainen kuin aiemmat, eikä esimerkiksi perinteisiä matineoita olla tänä vuonna voitu järjestää. Tämä on ymmärrettävästi ikävä asia sekä opettajien että opiskelijoiden ja heidän läheistensä kannalta. Elävää musiikkia ei voita mikään ja uskon vakaasti, että tulemme vielä pääsemään sen pariin takaisin. Opiskelijat ovat lukuvuoden aikana kehittäneet ahkerasti taitojaan ja monet odottavat malttamattomina tilaisuutta tuoda osaamistaan esille myös liveyleisön edessä. Oikein paljon tervetuloa opiston tuleviin matineoihin ja konsertteihin, sitten kun niitä on mahdollista järjestää. Luvassa on taatusti upeita tilaisuuksia!

Lopuksi haluan vielä kiittää kaikkia opiskelijoitani arvokkaasta panoksesta lukuvuoden sujuvan toteutumisen kannalta, sekä koko kansalaisopiston henkilökuntaa. Hyvää kevään jatkoa ja tulevan kesän odotusta kaikille!

Kevätterveisin,
Risto Aalto
Päätoiminen musiikinopettaja
Kouvolan kansalaisopisto

Sivun alkuun