Koronan varjossa

Viime viikkoina on saatu seurata uutisoinneista koronaviruksen leviämistä ympäri maailman. Monenlaisiin varotoimiin on ryhdytty. Suhtautuminen viruksen aiheuttamiin terveysuhkiin vaihtelee hysteriasta ”hällä väliin”. Kymenlaaksossa ei ole vielä (11.3.2020) todettu koronatartuntaa, mutta lähimaakunnissa on tartuntoja vahvistettu. Tilanne näyttää muuttuvan nopeastikin.

Käytännön toimenpiteinä ensi sijaisen tärkeää on käsihygieniaan panostaminen sekä opiston henkilöstön että asiakkaiden osalta. Kädet pestään lämpimällä vedellä ja nestesaippualla, kun tullaan ulkoa sisään, ennen ruokailua ja wc-käynnin yhteydessä. Käsihuuhteita voidaan käyttää, jos käsipesu vedellä ja saippualla ei ole mahdollista. Silmiä, nenää ja suuta ei tule koskea, ellei ole juuri pessyt käsiään. Tärkeää on myös se, että sairaana ja flunssaoireisena ei tulla työpaikalle eikä opiston kurssille. Lähikontaktia vältetään asiakkaisiin ja työkavereihin eli ei kättelyä eikä halailua.

Työvälineiden esim. näppäimistöjen ja laitteiden säännöllistä puhdistamista on tehostettava. Koronavirus voi elää kuntosalin laitteessa jopa yhdeksän päivää https://yle.fi/uutiset/3-11249645

Suurempien yleisötilaisuuksien siirtämistä suositellaan. Kansalaisopiston kevääseen kuuluvat perinteisesti erilaiset tapahtumat, matineat ja esitykset. Koronatilannetta seurataan tiiviisti ja tehdään päätökset tapahtumien pitämisestä mahdollisimman pian. Pääsääntöisesti kurssit pidetään suunnitellusti kevätlukukauden loppuun asti ja kesäkurssit myös.

Kansalaisopiston rehtori Tiina Kirvesniemi

 

Sivun alkuun