Kymsoten ohjeet kiihtymisvaiheeseen: maskit kasvoille

Lukioissa ja ammattiopistoissa, korkeakouluissa, aikuiskoulutuksen oppilaitoksissa, kansalais- ja työväenopistoissa sekä muissa vastaavissa opistoissa opettajille, muulle henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan vahvasti maskien käyttöä. Suositukset koskevat kaikkia Kouvolassa asioivia, työskenteleviä ja opiskelevia kotikunnasta riippumatta.

Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ja perhejuhlia ei tulisi järjestää.

Voimassa ovat edelleen myös aiemmin perustasolla annetut ohjeet. Uudet ohjeet ja suositukset päivitetään kaupungin verkkosivuille, josta löytyy kooste voimassa olevista ohjeista Kouvolassa: https://www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus/

Koulut ja palvelut pysyvät toistaiseksi avoinna

Kymsoten arvion mukaan koulut voivat jatkaa toistaiseksi lähiopetuksessa. Maskien käyttöä suositellaan Kansalaisopiston toiminnassa. Maskisuositus koskee myös kouluissa ja päiväkodeissa vierailevia.

Kaupungin palvelut pysyvät avoinna, mutta palveluissa on rajoituksia koronaviruksen vuoksi. Pyydämme kaupunkilaisia nyt noudattamaan tarkasti maskisuositusta kaikissa julkisissa paikoissa liikkuessa. Voimassa oleva maskisuositus kaupungin verkkosivuilta. THL:n ohjeistuksen mukaan maskisuositus koskee yli 15-vuotiaita.

Koronatilannetta Kouvolassa seurataan päivittäin yhdessä Kymsoten kanssa. Alueellinen koronaohjausryhmä (johon kuuluvat Kymsote, THL, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, ELY-keskus ja Kymenlaakson kunnat) kokoontuu seuraavan kerran tarkastelemaan tilannekuvaa ja rajoitusten riittävyyttä perjantaina 6.11.

Lisätietoja:

turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén

puh. 020 615 9019

Sivun alkuun