Kunniamerkki Tuija Uotilalle

Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Kouvolan kansalaisopiston tekstiilikäsityönopettaja Tuija Uotilalle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein

Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Kouvolan kansalaisopiston tekstiilikäsityönopettaja Tuija Uotilalle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein.

Tuija Uotila on pitkän käsityönopettajan työuransa aikana puhunut ja toiminut kierrätyksen ja kestävän kehityksen puolesta, mikä on näkynyt hänen opetustyössään myös niinä aikoina, jolloin nämä teemat eivät ole olleet kovin muodikkaita. Käsityö artefaktina on hänen kursseillaan lunastanut paikkansa sekä näyttö- että käyttöarvona, jolloin praktisuus ei ole ajanut esteettisyyden edelle eikä päinvastoin. Kokonaisuudessaan voidaan todeta, että Tuija Uotilan käsityötunneilla Kouvolan kansalaisopistossa on edetty kohti ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää tulevaisuutta.

Tuija Uotila on innostanut kurssilaisiaan uskomattomiin suorituksiin idearikkaana uskoen kurssilaisten taitoihin. Hän on myös hälventänyt tekstiilikäsityön ja kuvataiteen raja-aitaa osallistumalla mm. paikallisen taideseuran näyttelytoimintaan omilla teoksillaan. Tuija Uotilalla on ollut vuosien varrella myös lukuisia omia näyttelyitä ympäri Suomea.

Sydämelliset onnittelut kunniamerkin johdosta!

Sivun alkuun