Kevään kurssien käynnistyminen

Kymenlaakson koronatilanne vaikuttaa myös kansalaisopiston kevään kurssien käynnistymiseen. Alle 15-vuotiaiden kurssit käynnistyvät alle 10 hengen ryhmissä lähiopetuksena. Yksilöopetus ja -ohjaus voidaan toteuttaa pääosin lähiopetuksena. Aikuisten kurssit käynnistyvät etäopetuksena tai ne keskeytyvät. Kurssilaisia tiedotetaan oman kurssin tilanteesta.

Kymenlaakson heikentynyt koronatilanne ja uudet virusmuunnokset vaikuttavat myös Kouvolan kansalaisopiston kevään kurssien käynnistymiseen. Opiston kevätlukukausi alkaa 1.2.2021. Alle 15-vuotiaiden kurssit käynnistyvät alle 10 hengen ryhmissä lähiopetuksena. Ne lasten ja nuorten kurssit, joissa osallistujia on enemmän kuin 9, toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena. Yksilöopetus ja -ohjaus voidaan toteuttaa pääosin lähiopetuksena. Aikuisten kurssit käynnistyvät etäopetuksena tai ne keskeytyvät. Kurssilaisia tiedotetaan oman kurssin tilanteesta. Etäopetuksessa alkavien kurssien opettajat ovat yhteydessä opiskelijoihin.

Kevään kokoontumiskertoja vähennetään vapaan sivistystyön kursseilla 10-11 kertaan ja näiden kurssien maksut pienevät samassa suhteessa. Taiteen perusopetuksen kurssikertoja pyritään pitämään 12, joten kurssit päättyvät pari viikkoa myöhemmin kuin alkuperäisessä opinto-ohjelmassa on mainittu.

Tilanne on monessa suhteessa hankala. Toivottavasti koronatilanteeseen saadaan helpotusta kevään edetessä, jotta päästään palaamaan lähiopetukseen viimeistään syksyllä.

Sivun alkuun