Muistitietokeruu kansalais- ja työväenopistoista

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kansalaisopistojen liitto KoL järjestävät muistitietokeruun kansalais- ja työväenopistoista 15.3.–15.10.2019.

Kansalais- ja työväenopistotoiminnan aloittamisesta Suomessa on vuonna 2019 kulunut 120 vuotta. Moni suomalainen on elämänsä aikana osallistunut kansalais- tai työväenopiston kursseille: Suomen suurimpana oppilaitosmuotona kansalaisopistot tavoittavat vuosittain noin 650 000 opiskelijaa. Kursseilta haetaan niin virkistystä vapaa-aikaan kuin tukea työelämään ja osalle kansalaisopistosta tulee jopa elämänmittainen harrastus.

Juhlavuoden kunniaksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kansalaisopistojen liitto KoL järjestävät muistitietokeruun kansalais- ja työväenopistoista. Muistitietokeruulla kerätään muistoja opiskelusta kansalais- tai työväenopistoissa sekä opiskelijoiden ja opettajien näkökulmasta. Keruuseen osallistutaan lähettämällä vapaavalintaisen mittainen ja tyylinen kirjoitus SKS:lle verkkolomakkeella tai postitse. Halutessaan kirjoitukseen voi liittää mukaan myös valokuvia. Keruu on osa SKS:n arkistotyötä, jolla tallennetaan suomalaista kulttuuriperintöä.

Lue lisää ja osallistu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivun alkuun